Puree bananowe z cytryną.

puree bananowe

Z tym puree bananowym spotkałam się po raz pierwszy u swojej kuzynki. Robi je regularnie swojemu synkowi, który jest jego wielkim fanem. Łukasz lubi jego słodko-kwaskowaty smak i mocno żółty kolor, natomiast kuzynka to, że puree jest pełne witamin i wartości odżywczych. Podzielam ich entuzjazm. Puree bananowe idealnie zastępuje jogurt na śniadanie albo szybki deser. Potrzeba tylko dojrzałego banana, cytryny, troszkę miodu i przyprawy (kurkumę i imbir). Najszybciej zrobi się go blenderem ręcznym i właśnie to urządzenie polecam.

PUREE BANANOWE Z CYTRYNĄ

puree bananowe z cytryną

Czas przygotowania: 10 minut

Stopień trudności: łatwy

Składniki dla dwóch osób:

  • dwa dojrzałe banany
  • pół małej cytryny
  • łyżka płynnego miodu
  • szczypta mielonego imbiru i kurkumy

Przygotowanie puree bananowe:

  • Banana pokrój na mniejsze kawałki i włóż do wysokiego pojemnika. Dodaj sok z połowy cytryny, łyżkę miodu i szczyptę mielonego imbiru i kurkumy. Zblenduj wszystko na gładką masę.

puree bananowe

Puree bananowe gotowe !




Smacznego ♥

Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku:

 

 

Izabela Misztal

Kucharka - amatorka, ale szef kuchni na tej stronie. Wielbicielka jedzenia, która ma nadzieję spróbować chociaż raz w życiu wszystkich potraw świata.

shares