Przepis na pyszny koktajl jagodowo-bananowy

koktajl jagodowy

Jest marzec i świeżych jagód nie dostaniemy, co nie znaczy, że nie można zrobić sobie pysznego koktajlu jagodowego. Od czego w końcu są mrożone jagody? Znalazłam w sklepie opakowanie mrożonych jagód za 8 zł i musiałam natychmiast je kupić 😉 Chyba po okresie zimowym strasznie brakuje mi witamin pochodzących z owoców. Do koktajlu oprócz jagód potrzebujemy także dojrzałego banana, troszkę miodu, limonkę albo cytrynę i mleko kokosowe albo zwykle… A, i troszkę chęci….




 

 KOKTAJL JAGODOWO – BANANOWY

koktajl jagodowy

 

Składniki na 2-3 szklanki:

  • szklanka mrożonych jagód
  • jeden dojrzały banan
  • szklanka mleka kokosowego albo zwykłego (mleko kokosowe lepsze w tym przypadku, nie ma co ukrywać ;P )
  • dwie łyżki soku z limonki albo cytryny
  • dwie łyżki płynnego miodu (albo jedną, jeśli ktoś lubi mniej słodkie koktajle)
  • około 1/3 szklanki wody

Przygotowanie:

Wyżej wymienione składniki umieszczamy w blenderze kielichowym i blendujemy aż do uzyskania jednolitej konsystencji (w zależności od mocy blendera od jednej do dwóch minut).

Smacznego !!♥



koktajl jagodowyZapraszam do polubienia strony Głodna Polka na Facebooku:

koktajl jagodowy

Izabela Misztal

Kucharka - amatorka, ale szef kuchni na tej stronie. Wielbicielka jedzenia, która ma nadzieję spróbować chociaż raz w życiu wszystkich potraw świata.

shares