Pieczone jabłka. Zdrowa słodkość

zapiekane jabłka

PIECZONE JABŁKA idealne na słodkie Boże Narodzenie. Aromat słodkich jabłek i cynamonu gwarantowany ♥

zapiekane jabłkaPIECZONE JABŁKA – 6 porcji

Składniki na pieczone jabłka:

  • 3 jabłka
  • jedna łyżeczka miodu
  • jedna łyżeczka masła orzechowego
  • jedna łyżeczka konfitury wiśniowej
  • cynamon

Przygotowanie pieczonych jabłek:

  • Jabłko przekrój na pół, usuń gniazdo nasienne i ułóż je w naczyniu.
  • Do środka każdej połówki nałóż miód, masło orzechowe lub konfiturę, a następnie oprósz cynamonem.
  • Piecz 20-25 minut w 180 stopniach.
  • Najlepsze na ciepło !!

Zapiekane jabłka gotowe!!

Przepis przygotowała dietetyk i psychodietetyk Dominika Beneturska

zapiekane jabłka

zapiekane jabłka

zapiekane jabłka

zapiekane jabłka

Lubisz to? Podziel się z innymi :)

Izabela Misztal

Kucharka - amatorka, ale szef kuchni na tej stronie. Wielbicielka jedzenia, która ma nadzieję spróbować chociaż raz w życiu wszystkich potraw świata.