Mus z awokado – bardzo prosty w przygotowaniu!

mus z awokado

Awokado jest jednym z najzdrowszych owoców i jest zaliczane do tzw. superfoods, czyli żywności o wyjątkowych walorach odżywczych. Jednak wiele osób nie przepada za awokado. Głównie dlatego, że uważają, iż awokado nie ma smaku albo ma smak lekko maślany. Takie osoby są w stanie zjeść awokado, ale tylko z odpowiednimi dodatkami. Dlatego dzisiaj polecam mus z awokado. Mus to zblendowane dojrzałe awokado z dodatkiem jogurtu naturalnego, mleka, miodu i odrobiny kardamonu albo imbiru. Jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu i idealnie nadaje się na zdrowy deser.

Zobacz dlaczego warto jeść awokado – KLIK

JAK ZROBIĆ MUS Z AWOKADO?

mus z awokadoCzas przygotowania: 5 minut

Stopień trudności: łatwy

Składniki na dwie porcje:

  • jedno, duże dojrzałe awokado
  • trzy pełne łyżki jogurtu naturalnego
  • 1/4 szklanki mleka
  • pół łyżki płynnego miodu
  • szczypta kardamonu albo mielonego imbiru

Przygotowanie:

Wszystkie składniki umieść w blenderze i zblenduj!




Smacznego!!

mus z awokado

mus z awokadoZapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku:

Izabela Misztal

Kucharka - amatorka, ale szef kuchni na tej stronie. Wielbicielka jedzenia, która ma nadzieję spróbować chociaż raz w życiu wszystkich potraw świata.

  • Akademia Zdrowego Talerza

    Na słodko musu z awokado jeszcze nie robiłam, brzmi smacznie 🙂

shares