Mielone inaczej. Nie pożałujesz!

mielone przepis

Mielone to jedno ze sztandarowych pozycji w kuchni polskiej. I co najważniejsze, większość osób zajada je ze smakiem. Tym razem proponuję coś ze starego zeszytu mojej mamy, czyli „mielone inaczej”. Główną różnicą jest to, że do mięsa dodaje się zupę cebulową w proszku i piecze się je w piekarniku. Myślę, że taka wersja mielonych przypadnie Wam do gustu.

Kiedy pierwszy raz je robiłam, miałam trochę wątpliwości co do dodania zupy cebulowej (i przy tym żadnych innych przypraw), ale przekonałam się, i wyszło naprawdę świetne.

Także zapraszam do skorzystania z nieco innego przepisu na mielone.

mielone przepisPRZEPIS NA MIELONE

Składniki na około 12 kotlecików mielonych:

  • pół kilograma mięsa mielonego
  • cała zupa cebulowa w proszku
  • 200-250 dkg białego sera twarogowego
  • dwa całe jajka

Przygotowanie kotlecików mielonych:

  • Wszystkie składniki umieść w miseczce i wymieszaj aż do uzyskania jednolitej masy.
  • Z masy wyrób małe pulpeciki.
  • Pulpeciki umieść na blaszce i włóż ją do piekarnika.
  • Piecz przez około 40 minut w 180 stopniach.

Kotleciki mielone Gotowe!! ♥

A może inne pomysły na obiad? – KLIK

Przepis na prosty kotlet schabowy znajdziesz TUTAJ!

Wszystkie przepisy znajdziesz KLIK -BLOG KULINARNY GLODNA POLKA

mielone przepis

mielone przepis

mielone przepis

Lubisz to? Podziel się z innymi :)

Izabela Misztal

Kucharka - amatorka, ale szef kuchni na tej stronie. Wielbicielka jedzenia, która ma nadzieję spróbować chociaż raz w życiu wszystkich potraw świata.