Gulasz z żołądków. Coś dla smakoszy!!

gulasz z żołądków

Przepis na gulasz z żołądków

GULASZ Z ŻOŁĄDKÓW

gulasz z żołądków

Składniki:
– 1/2 kg ugotowanych żołądków indyczych
– 4 zielone papryki peperoni
– 2 czerwone papryki peperoni
– 3 łodygi selera naciowego
– olej rzepakowy do smażenia
– 6 ząbków czosnku
– łodygi kolędry
– szklanka bulionu warzywnego
– 5 łyżek sosu sojowego

Przygotowanie:

– Warzywa pokrój w cienkie plastry. Żołądki oczyść z twardych błon i pokrój je w cieńkie plastry.

– Na głębokiej patelni rozgrzej olej i zaromatyzuj go ząbkami czosnku. Na patelni przesmaż żołądki i je wyciągnij.

– Ponownie rozgrzej olej i przesmaż na nim papryke i seler naciowy. Dodaj do warzyw listki kolędry. Do usmażonych warzyw dodaj żołądki. Dolej bulion i sos sojowy.

GOTOWE!!

Lubisz to? Podziel się z innymi :)

Izabela Misztal

Kucharka - amatorka, ale szef kuchni na tej stronie. Wielbicielka jedzenia, która ma nadzieję spróbować chociaż raz w życiu wszystkich potraw świata.