Gołąbki bez zawijania. Coś nowego!!

gołąbki

Gołąbki bez zawijania – nowy sposób na pyszne gołąbki

gołąbki bez zawijaniaGołąbki bez zawijania

Składniki:

  • mięso mielone z kurczaka – 500 g
  • pół główki białej kapusty
  • jedno jajko
  • jedna szklanka ryżu
  • dwie małe cebulki
  • masło
  • sól i pieprz

Sos:

  • pomidory z puszki
  • cztery łyżki jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz, dowolne przyprawy

Przygotowanie:

  • Kapustę zetrzyj na tarce. Podgotuj i odcedź.
  • Cebulkę pokrój drobno, podsmaż na masełku.
  • Po ostygnięciu wymieszaj cebulkę z mięsem, kapusta, jajkiem i surowym ryżem, dopraw solą i pieprzem
  • Uformuj kotleciki. Podpiecz w piekarniku około 30-40 minut w 180 stopniach.
  • W tym czasie zrób sos – wymieszaj pomidory z jogurtem i przyprawami.
  • W brytfance ułóż gołąbki, polej sosem i podpiecz jeszcze 15 minut.

Smacznego.

Zapraszam tez do przejrzenia innych przepisów na pyszne obiady!- KLIK

Szczególnie polecam przepis na kotlet schabowy – najprostszy – KLIK

gołąbki bez zawijania

gołąbki

gołąbki

gołąbki

gołąbki

gołąbki

gołąbki

 

Lubisz to? Podziel się z innymi :)

Izabela Misztal

Kucharka - amatorka, ale szef kuchni na tej stronie. Wielbicielka jedzenia, która ma nadzieję spróbować chociaż raz w życiu wszystkich potraw świata.